Selecteer een pagina

Optimale gezondheid met YOGA & HOMEOPATHIE

Waarom vormen Yoga en Homeopathie zo’n goede combinatie?

Yoga en Homeopathie delen vele fundamentele principes en ze hebben complementaire eigenschappen. Zo bieden ze samen, naast gezonde voeding, de mogelijkheid om op een natuurlijke manier een goede gezondheid, harmonie en welzijn te bereiken.

 

Ze helpen beiden om de stroom van energie te vergroten door blokkades op te heffen. Als de energiestromen in het lichaam worden geoptimaliseerd helpt dat het lichaam om weer in balans te komen en/of beter te worden. Bij Yoga wordt het Prana genoemd (in Chinese geneeskunde: Chi). In de Homeopathie noemen we deze energie de Dynamis; de levenskracht. Verschillende namen voor dezelfde bron.

 

In Yoga wordt gebruik gemaakt van verschillende houdingen (Asana’s) en ademhalingsoefeningen (Pranayama). De ‘lichaamssloten’ of zegels (Bandha’s) kunnen gebruikt worden om deze energie te behouden en/of te sturen. De yogi’s spreken over de Nadis. De Nadis zijn vergelijkbaar met de meridianen in de Chinese geneeskunde. Het zijn subtiele energiekanalen in het lichaam waardoor Prana of de levensenergie kan stromen. Deze energie draagt zorg voor een fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

 

In de Yoga en Homeopathie weten we dat deze harmonieuze stroom van levensenergie de gezondheid van het lichaam onderhoudt. In de Klassieke Homeopathie wordt met behulp van homeopathische geneesmiddelen de Dynamis aangespoord om eventuele blokkades op te heffen en de vitale energie te vergroten. Deze homeopathische middelen zijn energetische actieve remedies die helpen om de stroom van energie opnieuw in balans te brengen. Homeopathie is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze die is gebaseerd op het Similia-principe dat het “gelijke wordt genezen met het gelijkende”. Een homeopathisch middel spreekt de zelf-genezende krachten in het lichaam aan. Men is niet bezig met het bestrijden van symptomen maar behandelen de oorzaak van een klacht of ziekte.

 

Aan de hand van de constitutie wordt er een geneesmiddel gezocht dat specifiek bij iemand past. Ieder mens wordt dus individueel en als geheel behandeld. Bij bijvoorbeeld een longontsteking is dus het homeopatische geneesmiddel, in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, niet voor iedereen hetzelfde.

 

Klassieke Homeopathie is in India ook heel populair en dat is deels te wijten aan de oosterse filosofische denkwijze. Yoga en Homeopathie bieden praktische mogelijkheden om een goede balans van lichaam, geest en ziel te bereiken. Daar waar Yoga geen verbetering kan bieden, kan Homeopathie de oplossing zijn. Ze complimenteren elkaar en kunnen gebruikt worden in een mooi proces van Zelftransformatie. Samen vormen ze een krachtig genezingssysteem dat zeer effectief is.